۵ دقیقه
درباره دوربینی

دور بینی چشم (هایپروپیا)

آنچه می خوانید...
دور بینی چشم

دور بینی چشم یکی از مشکلات شایع چشمی است که باعث کاهش کیفیت بینایی و ایجاد تنش در چشم می‌شود. این مشکل ممکن است به صورت وراثتی یا به دلیل عوامل دیگری مانند عدم استفاده صحیح از چشم‌ها، استفاده بیش از حد از دستگاه های الکترونیکی و یا کمبود ویتامین‌ها و مواد مغذی در بدن ایجاد شود. برای دوربینی چشم، درمان های مختلفی مانند استفاده از عینک، لنزهای تماسی، درمان های دارویی و یا جراحی وجود دارد. اما در صورتی که به دنبال روش های طبیعی برای کاهش دوربینی چشم هستید.

دور بینی چشم چیست؟

دور بینی چشم نوعی مشکل رایج بیماری های چشمی است که سبب بروز مشکلاتی از قبیل بینایی در چشم می شود. در این مشکل، چشم قادر به تمرکز روی اشیاء دور نیست و این ممکن است باعث کاهش کیفیت بینایی، سردرد و خستگی چشم شود. دور بینی چشم معمولا به دلیل ضعف نورون‌های شبکیه ایجاد می‌شود که عموما به دلیل وراثت یا نقص بینایی از بچگی ایجاد می‌شود.

دور بینی چشم ممکن است با سن بالا، بعد از کار کردن با رایانه و دستگاه‌های الکترونیکی، فشار روحی و روانی، کمبود ویتامین‌ها و مواد مغذی در بدن، بیماری‌هایی مانند دیابت، آسم، صرع، و بیماری‌های قلبی عروقی نیز همراه باشد.

به هر حال، در صورتی که مشکل دوربینی شما در حد مشخصی نبود و برای شما از مشکلاتی مانند سردرد، خستگی چشم و یا کاهش کیفیت بینایی همراه باشد، حتماً به یک متخصص چشم مراجعه کنید. متخصص چشم می‌تواند علت دوربینی چشم شما را تشخیص داده و راهنمایی‌های لازم را برای درمان آن به شما ارائه کند.

چه عواملی سبب بروز دور بینی در چشم می شود؟

چشم از دو بخش، جهت متمرکز ساختن تصاویر تشکیل شده است :

  • قرنیه: قسمتی شفاف و گنبدی شکل که در قسمت جلوی چشم قرار گرفته است.
  • عدسی یا لنز: ساختاری شفاف که به اندازه‌ی یک آب نبات کوچک می‌باشد.

در چشم سالم هر کدام از این قسمت‌ها مانند سطح یک سنگ مرمر انحنایی صاف دارند. انخنای قرنیه و عدسی موجب خم شدن و شکست نور می‌شود و تصاویری واضح بر روی شبکیه که در پشت چشم قرار گرفته است ایجاد می‌نماید.

اگر قرنیه و یا عدسی انحنایی یکنواخت نداشته باشند پرتوهای نور به درستی شکسته نمی‌شوند و مشکلاتی در بینایی ایجاد می‌شود.

زمانیکه کره‌ی چشم کوتاهتر از حد طبیعی باشد و یا اینکه قرنیه انحنای کمی داشته باشد دوربینی به وجود می‌آید. همان طور که پیشتر اشاره شد عوامل ارثی جز فاکتورهایی هستند که در رشد و تکامل چشم‌ها تاثیر داشته و می‌توانند منجر به ایجاد دوربینی شود.

علائم دور بینی

دور بینی چشم علائمی به همراه دارد که به وسیله آن ها می توان آن را تشخیص داد :

علائم دور بینی
  • تار دیدن اشیا نزدیک
  • خستگی چشم
  • سوزش و درد در داخل و یا اطراف چشم
  • سردرد پس از انجام فعالیت‌هایی که احتیاج به دید نزدیک دارند مانند خواندن، نوشتن، کار با کامپیوتر و یا نقاشی

دور بینی چشم از چه روش هایی تشخیص داده می شود؟

غربالگری‌هایی که جهت تائید سلامت بینایی در مدارس انجام می‌شود در اغلب موارد نمی‌توانند دوربینی را تشخیص دهند، اکثر کودکانی که دچار دوربینی هستند می‌توانند علائم تابلوهای بینایی را با کمی مشکل و تاخیر تشخیص دهند. در صورتی که دچار دوربینی در اعضاء خانواده‌ی خود هستید فرزندان شما از سنین پایین باید تحت معاینات منظم چشم پزشکی قرار بگیرند تا در صورت بروز هرگونه علائم و عوارض، درمان‌های لازم انجام شود.

به طور کلی افرادی که دچار دوربینی خفیف هستند ممکن است متوجه هیچ گونه علائم خاصی نشوند بنابراین انجام معاینات منظم سالیانه بدین صورت پیشنهاد می‌شود:

  • در صورتی که در معرض بیماری‌های چشمی مانند گلوکوم هستید باید به صورت سالیانه معاینات چشمی را انجام دهید.
  • در صورتی که از عینک و لنز استفاده نمی‌کنید و هیچ گونه سابقه‌ی خانوادگی ابتلا به بیماری‌های چشمی ندارید اولین معاینه‌ی چشم را باید در سن 40 سالگی شروع نمائید.
  • بین سنین 40 تا 54 سالگی هر دو الی 4 سال یک بار معاینات چشم را انجام دهدید.
  • در سنین 55 تا 64 سال هر 1 الی 3 سال معاینه‌ی چشم داشته باشید
  • پس از 65 سالگی هر 1 الی 2 سال باید به مطب چشم پزشکی مراجعه نمائيد.

در صورتی که بیماری دوربینی به صورت ارثی در میان اعضا خانواده وجود دارد و یا اینکه مبتلا به بیماری‌های مزمنی مانند دیابت هستید که می‌تواند بر بینایی شما تاثیرگذار باشد برنامه‌ی معاینات چشم پزشکی شما باید بر اساس زمان بندی که چشم پزشک به شما اعلام می‌نماید انجام شود.

کودکان نیز در سن 6 ماهگی، 3 سالگی، پیش از ورود به کلاس اول و سپس در فواصل زمانی هر 2 سال یک بار تحت معاینات چشم پزشکی قرار داشته باشند.

بیش تر بخوانید => نزدیک بینی

روش های درمانی دور بینی

زمانی که شدت دوربینی به حدی افزایش بیابد که کیفیت زندگی روزانه‌ی فرد دچار اختلال شود و از انجام فعالیت‌هایی که احتیاج به نزدیک بینی دارد دچار خستگی شود باید به پزشک مراجعه شود.

پس از انجام معاینه‌های لازم گزینه‌های درمانی مختلفی به بیماران پیشنهاد می‌شود که با توجه به شرایط خود می‌توانند یکی از آنها را انتخاب نمایند.

درمان‌هایی که جهت دوربینی ارائه می‌شود عبارتند از:

عینک یا لنز

معمول ترین درمانی که برای دوربینی ارائه می‌شود استفاده از عینک و یا لنزهای تماسی می‌باشد. پس از انجام معاینات لازم مناسب‌ترین شماره‌ی عینک یا لنز برای شما انتخاب می‌شود و با استفاده از آنها می‌توانید اشیا نزدیک را نیز با وضوح کامل ببینید.

جراحی

روش جراحی درمانی است که به بزرگسالان پیشنهاد می‌شود. در این روش قرنیه تغییر شکل پیدا می‌نماید تا بینایی بهبود بیابد. پس از روش جراحی بینایی به صورت دائمی اصلاح شده و دیگر نیازی به استفاده از عینک و یا لنز نمی‌باشد.

اشتراک گذاری مطلب:

safapour3-1

دکتر شراره صفاپور

متخصص چشم و فلوشیپ قرنیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *