۵ دقیقه
عفونت قرنیه چشم و درمان

عفونت قرنیه چشم

آنچه می خوانید...

یکی از بیماری های نادر چشم، عفونت قرنیه چشم است که سبب التهاب و قرمزی چشم می شود. در صورتی که فرد درصدد پیگیری و درمان این بیماری نشود، می تواند سبب عوارض جبران ناپذیری همچون نابینایی می گردد. در این مقاله قصد داریم در خصوص عفونت قرنیه چشم و راه های تشخیص و درمانی آن اطلاعات کاملی را به شما ارائه دهیم.

مقایسه چشم سالم با چشم دچار عفونت قرنیه چشم

علت عفونت قرنیه چشم

عفونت قرنیه چشم می تواند چندین دلیل داشته باشد که عبارتند از :

وارد شدن اشیای خارجی

ممکن است بر اثر تماس ناخن ها با چشم و یا دیگر اشای خارجی مانند شاخه های درخت و …، سبب آسیب به قرنیه چشم شوند. اشیای خارجی به دلیل داشتن باکتری و میکروب ها می توانند سبب عفونت در قرنیه شوند. علاوه بر این، می توانند سبب زخم در قرنیه شده و اوضاع را بدتر کنند.

استفاده از لنز

برخی از موارد نیز دست خود انسان نبوده و باید وارد چشم شوند تا دید را بهتر کنند، همچون لنزها. ممکن است با استفاده از این لنزها، فرد دچار انواع ویروس ها و قارچ ها شود. اما در صورتی که بهداشت رعایت گردد، هیچ مشکلی پیش نمی آید و خطرناک نیستند. اما با وارد کردن لنز آلوده، ویروس ها و باکتری ها وارد چشم می شوند و همین امر عفونت قرنیه چشم را سبب می شود.

علائم عفونت قرنیه چشم

عفونت قرنیه چشم دارای علائم و نشانه های زیر است :

کاهش دید و وضوح بینایی

از جمله علائم عفونت قرنیه چشم، کاهش وضوح و دید در بینایی است. این سبب می شود تا افراد نتوانند به خوبی محیط اطراف خود را ببینند. اگر این مورد نادیده گرفته شود و به موقع درمان نشود، این تاری دید می تواند روز به روز افزایش یافته و به نابینایی منجر گردد.

ترشح قرنیه

در صورتی که فرد شاهد ترشحات چشمی باشد که نه تنها کم تر نمی شود بلکه روز به روز افزایش می یابد، می تواند حاکی از عفونت قرنیه چشم باشد.

قرمز شدن چشم

از جمله علائم اولیه در عفونت قرنیه چشم، قرمز شدن قسمت سفید چشم هاست.

اشک ریزش چشم

هر چه میزان عفونت قرنیه چشم بالا رود، بدین معناست که می توان شاهد بیش تر اشک ریزش چشم بود. این ریزش اشک می تواند در هر ساعت از شبانه روز اتفاق بیفتد و شب و روز نداشته و حتی موقع خواب نیز اتفاق می افتد.

احساس وجود جسم خارجی در چشم

زمانی که فرد پلک می زند و چشم خود را می بیندد و یا می خوابد، حس می کند چیزی در چشم وی وجود دارد که هنگام باز و بسته شدن، چشم ها به هم کوبیده می شوند.

مشکل باز و بسته شدن پلک ها

عفونت قرنیه چشم سبب می شود تا فرد هنگام باز کردن چشم ها با مشکل مواجه شود . برای مثال، هنگام باز کردن چشم ها دچار سوزش و درد شود.

درمان عفونت قرنیه چشم

هر چه مدت زمان عفونت قرنیه بیش تر باشد و عفونت عمقی تر باشد، درمان آن سخت تر می شود. برای عفونت قرنیه چشم، سه روش درمانی وجود دارد که به شرح زیر است :

قطره های چشمی

یکی از بهترین و بی خطرترین و موثرترین راه های درمان عفونت چشمی، استفاده از قطره های چشمی است. این قطره ها توسط بهترین چشم پزشک تجویز می شوند که باید در ساعات خاص و به طور منظم استفاده شوند تا بتوانند عفونت قرنیه چشم را به طور کامل از بین ببرند.

داروهای ضد قارچ و ویروس

برای اینکه عفونت قرنیه چشمی به طور کامل از بین روند، چشم پزشک داروهای ضد قارچی و ضد ویروسی را تجویز می نماید. این ها هم به صورت قطره هایی هستند که باید درون چشم ریخته شوند.

جراحی

در صورتی که وضعیت چشم بر اثر عفونت قرنیه چشم، بدتر شود، بنابه تشخیص پزشک، گاهی اوقات نیاز به عمل جراحی دارد. در جراحی همچون پیوند قرنیه، قرنیه خارج شده و قرنیه جدید جایگزین می گردد تا عفونت به سایر نواحی چشم انتقال پیدا نکند و نیاز به تخلیه کل چشم نباشد.

طول درمان عفونت قرنیه چشم

قرنیه چشم، یکی از مهخم ترین نواحی چشم است که در صورت آسیب های جدی به آن می تواند سبب صدمه و آسیب های غیر قابل جبران همچون نابینایی شود. طول درمانی عفونت قرنیه چشم ممکن است مدت ها طول بکشد که فرد باید به طور جدی پیگیر آن باشد.

در صورتی که شدت عفونت قرنیه چشم بیش از حد نباشد، معمولا طول جلسه درمانی بیش تر از دو جلسه نیست. این دو جلسه با فاصله یک هفته برای فرد صورت می گیرد.

چشم پزشک در جلسه اول، میزان عفونت چشم را مشخص نموده و برای آن بهترین روش درمانی را در نظر می گیرد که معمولا در همان ابتدا قطره های چشمی تجویز می شوند. در جلسه دوم نیز میزان از بین رفتن عفونت و موفق بودن این روش بررسی می شود.

اما اگر عفونت قرنیه چشم بیش از اندازه باشد، فرد نیاز به درمان های جدی تر دارد که ممکن است طول درمان تا ماه ها نیز طول بکشد و فرد در هر ماه حدود 3 یا 4 بار به چشم پزشک مراجعه نماید.

اشتراک گذاری مطلب:

safapour3-1

دکتر شراره صفاپور

متخصص چشم و فلوشیپ قرنیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *