۴ دقیقه
پیر چشمی و روش های درمانی آن

پیر چشمی چیست؟

آنچه می خوانید...
پیر چشمی

یکی از بیماری های چشمی که امروزه در بین افراد میانسال و سالخورده به گوش می رسد، پیر چشمی است. این بیماری که در اثر افزایش سن اتفاق می افتد، می تواند قدرت و توانایی بینایی را در افراد مسن، دست خوش تغییراتی کند. افرادی که سن آن ها بالای 50 است، به تدریج دچار بیماری پیر چشمی می شوند. علت آن هم به دلیل کاهش توانایی تطابق عدسی چشم است، طوریکه دامنه تطابق چشم در نزدیک ترین نقطه کم شده و دید و بینایی را تحت تاثیر قرار می دهد و سبب عدم بینایی به طور واضح می شود. همین امر سبب می شود تا افراد برای دید بهتر، اجسام را از فاصله ای دورتر مشاهده نمایند.

بیش تر بخوانید : خونریزی های چشمی

بیماری پیر چشمی چیست؟

این بیماری که از شایع ترین بیماری های چشمی در میان افراد مسن و به ویژه بالای 50 سال است، عدسی چشم را درگیر می کند. عدسی چشم، عضو مهمی از چشم است که محل قرار گیری آن در پشت مردمک چشم و ما بین مایع زجاجیه و زلالیه قرار می گیرد. مهم ترین کار عدسی چشم، تمرکز بر روی نوری است که روی شبکیه چشم می افتد و تطابق چشم را بر عهده دارد. این بیماری مشکلات بینایی مختلفی را سبب می شود.

عواملی که سبب پیر چشمی می شوند

بیماری پیر چشمی می تواند سبب کدر شدن عدسی چشم شده و انعطاف پذیری و قدرت تطابق را کاهش دهد. قدرت تطابق به معنای کاهش توانایی چشم در تمرکز و تشخیص اشیای دور به نزدیک و برعکس است. همچنین قدرت تطابق سبب می شود تا افراد بتوانند فاصلع بین دو شی را به خوبی تشخیص دهند. در واقع پیر چشمی به هر نوع مشکلی که سبب کاهش دید و هر نوع تغییر در آن گفته می شود. در اینجا به برخی عواملی اشاره می کتنیم که سبب پیر چشمی می شوند :

سخت شدن عدسی چشم

با پا به سن گذاشتن، شاهد مشکلات زیادی می شویم، از جمله آن ها می توان به سفت شدن ساختار عدسی اشاره نمود که پیر چشمی را به دنبال دارد. در صورتی که از چشم ها به خوبی مراقبت شود، می تواند پیر چشمی را به تاخیر بیندازد. عواملی که در پیر چشمی دخیل هستند به شرح زیر است :

  • افزایش قند خون
  • دوربینی
  • آسیب و صدمه دید چشم

شل شدن ماهیچه های مژگانی

از مهم ترین قسمت های چشم، مژگانی هستند که سبب تغییر شکل عدسی می شوند و اینکار را با استفاده از انقباض انجام می دهند. در صورتی که ماهیچه های مژگانی شل شوند، توانایی دید و بینایی کاهش یافته و در نتیجه سبب عدم تطابق عدسی و پیر چشمی می شود.

علائم بیماری پیر چشمی

علائمی که بیماری پیر چشمی دارد، بسیار مشابه با دوربینی است، با این تفاوت که در دوربینی، عدسیچشم کوتاه تر از حالت نرمال است، این در شرایطی است که در پیر چشمی، شاهد ثابت ماندن اندازه عدسی هستیم که تغییری نمی کند و تنها انعطاف پذیری آن کاهش می یابد، به همین دلیل است که افراد نمی توانند اشیا نزدیک را به خوبی مشاهده نمایند.

مقایسه حالت نرمال و پیر چشمی چشم

در حالت کلی، علامت پیر چشمی در همه افراد یکسان نیست، و می تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. مهم تریت علائم زیر چشمی را به شرح زیر در اینجا بیان کرده ایم :

سر درد

در صورتی که افراد بخواهند فعالیت هایی انجام دهند که به ظرافت کاری نیاز داشته باشند، پس از گذشت مدت زمانی سریعا خسته شده و دچار سر درد و خواب آلودگی می شوند.


مشکل در مطالعه

در صورتی که افراد نوشته های تقریبا ریز را نتوانند در نور نسبتا کم تشخیص دهند، احتمالا دچار پیر چشمی شده اند.


تاری دید

هنگامی که افراد به اشیای نزدیک نگاه می کنند، دچار تاری دید می شوند که از علائم بارز پیر چشمی است.

بیش تر بخوانید : تنبلی چشم

از دیگر علائم پیر چشمی می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • سوزش و قرمزی چشم
  • آستیگماتیسم چشم و افزایش نمره چشم
  • بالا رفتن اختلاف قدرت دید دو چشم

روش های درمان پیر چشمی

برای تشخیص دقیق پیر چشمی نیاز است که ابتدا معاینات چشمی و تست استاندارد توسط یک متخصص چشم خوب که تجربه کافی دارد انجام شود. پس از تشخیص قطعی پیر چشمی، نحوه درمان با توجه به شرایط بیمار تعیین می شود. از درمان هایی که برای پیر چشمی در نظر گرفته می شود، عبارتند از :

عینک

یکی از درمان های رایج پیر چشمی، عینک های دو کانونی است. با استفاده از این عینک ها، رد می تواند روی دو نقطه تمرکز کند که هر دو نقطه را به وضوح می تواند مشاهده نماید. عینک های مطالعه نیز در کنار این عینک ها توسط چشم پزشک تجویز می شوند.


لنز تماسی

در صورت مشکل داشتن افراد با عینک، چشم پزشک می تواند لنزهای تماسی چند کانونی را جایگزین این عینک ها تجویز نماید.


جراحی با لیزر

در جراحی یا لیزر، عدسی سفت شده خارج می شود و عدسی جدیدی جایگزین آن می شود.

اشتراک گذاری مطلب:

safapour3-1

دکتر شراره صفاپور

متخصص چشم و فلوشیپ قرنیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *