۵ دقیقه
جراحی آب مروارید و عوارض آن

عوارض جراحی آب مروارید چشم

آنچه می خوانید...

جراحی آب مروارید چشم، عملی بسیار راحت است که می تواند دید بهتری را برای افراد فراهم آورد. همین کار سبب برطرف شدن و بهبود مشکلات و بیماری های چشم خواهد بود. البته این نکته قابل ذکر است که این جراحی نیز مانند هر جراحی دیگری، خطرات و عوارض خود را به همراه دارد. به خصوص که اگر فرد دچار بیماری های چشمی دیگری نیز باشد. در این مقاله قصد داریم در خصوص عوارض جراحی آب مروارید چشم بیش تر صحبت نماییم.

عوارض جراحی آب مروارید چشم

چه عواملی خطرات و عوارض جراحی آب مروارید را بالا می برد؟

عواملی که می توانند خطر و ریسک جراحی و همچنین عوارض آن را بالا ببرند، به شرح زیر است :

عفونت  چشم

در حین جراحی ممکن است که میکروب هایی وارد چشم شده و سبب عفونت چشمی شوند. همین امر می تواند سبب عوارضی همچون حساسیت به نور، قرمزی و درد را به همراه داشته باشد. در این صورت باید فورا با جراح خود تماس بگیرید.

البته باید بگوییم که عفونت پس از جراحی آب مروارید بسیار نادر است. ولی در صورت عفونت، پزشک با وارد کردن یک شات آنتی بیوتیک، عفونت را برطرف می کند. در برخی موارد، پزشک زجاجیه، ژل شفاف در مرکز چشم را نیز برمی دارد تا از گسترش عفونت جلوگیری کند.

التهاب

داشتن کمی التهاب و تورم و همچنین قرمزی پس از جراحی، امری بسیار طبیعی است و نیاز به نگرانی نیست. با مصرف قطره هایی می توان این مشکلات را برطرف نمود. در صورت استفاده بیش از حد مجاز از این قطره ها، باید از داروهای دیگری برای برطرف کردن مشکلی که به وجود آمده، استفاده نمایید.

جداشدگی شبکیه

شبکیه در یکی از اجزای چشم است و سبب کردن نور شده و پیام آن را به مغز می فرستد، پس از عمل آب مروارید ممکن است دچار جداشدگی شبکیه شود. با به وجود آمدن این مشکل، باید اورژانسی به بیمارستان یا جراح خود مراجعه کنید. چرا که می تواند عوارض جبران ناپذیری همچون از دست دادن بینایی به همراه داشته باشد و این در صورتی اتفاق می افتد که علائم و نشانه های زیر را داشته باشید :

  • احساس اینکه پرده ای روی بخشی از چشم افتاده و جلوی دید را گرفته است.
  • نقاط شناور جدیدی در دید خود داشته باشید.
  • نورهای به شکل جرقه مشاهده نمایید.

باقی ماندن قطعات لنز در حین جراحی

هنگام جراحی، پزشک لنز کدر شده را بر می دارد. در حین برداشتن ممکن است برخی از تکه ها و قطعات آن در چشم افتاده و باقی بمانند. اگر این تکه ها کوچک باشند، مشکلی ایجاد نمی کنند، اما اگر بزرگ تر باشند، می تواند مشکلات زیادی را به بار آورند؛ از جمله تورم و … . ممکن است به همین دلیل نیاز به برداشتن زجاجیه و جراحی های دیگر باشد.

تجمع مایع در شبکیه چشم

ممکن است برخی اوقات پس از جراحی، رگ های خونی در شبکیه دچار نشتی شوند. این نشتی همانند جمع شدن هر نوع مایعی در داخل چشم، می تواند سبب تاری دید گردند.

پزشک آن را با قطره های چشمی درمان می کند و ممکن است هفته ها یا ماه ها طول بکشد تا بهبود یابد. معمولاً کاملاً بهتر می شود. در موارد جدی تر، ممکن است نیاز به تزریق استروئید در پشت چشم یا جراحی داشته باشید.

لنز داخل چشمی دررفته (IOL)

IOL لنز مصنوعی است که نوعی لنزهای داخل چشمی هستند، پزشک در حین جراحی در چشم قرار می دهد. با خارج شدن این لنزها، تاری دید یا دوتایی شود. همچنین می تواند منجر به مشکلات جدی تری همچون خونریزی و تورم شود.

جراحی آب مروارید ثانویه

کپسول عدسی عدسی چشم را احاطه کرده است. جراحی آب مروارید قسمت جلویی عدسی را برمی دارد اما پشت را در جای خود باقی می گذارد. اینجاست که ممکن است به یک آب مروارید ثانویه مبتلا شوید که کدورت کپسول خلفی (PCO) نیز نامیده می شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، دید شما ممکن است دوباره تار شود. معمولاً در نهایت پس از جراحی آب مروارید اتفاق می افتد.

برای رفع آن، به روشی به نام کپسولوتومی لیزر YAG نیاز دارید. پزشک از لیزر جهت ایجاد سوراخی در پشت کپسول لنز استفاده می کند. این سوراخ به نور اجازه عبور می دهد تا دید به حالت عادی بازگردد. این جراحی بدون درد بوده و حدود 5 دقیقه طول می کشد. این برای روش همه کسانی که جراحی آب مروارید انجام داده اند اتفاق می افتد و یک فرآیند طبیعی است.

تورم در قرنیه

قرنیه قسمت شفاف و جلویی چشم است. که پس از جراحی ممکن است متورم و کدر شود و دید را سخت‌تر کند. این مشکل تقریباً همیشه موقتی است و طی چند روز یا چند هفته بهتر می شود. چشم پزشک ممکن است آن را با قطره های چشمی درمان کند.

تورم قرینه

خون ریزی

نادر است، اما در طول جراحی، عروق خونی که شبکیه را تامین می کنند ممکن است بدون دلیل شروع به خونریزی کنند. مقدار کمی خون مشکلی ایجاد نمی کند، اما مقادیر بیشتر می تواند منجر به از دست دادن بینایی شود.

پس از جراحی، ممکن است خون بین قرنیه و عنبیه – قسمت رنگی چشم شما – جمع شود و دید شما را مسدود کند. قطره های چشمی ممکن است کمک کننده باشند و باید در رختخواب استراحت کنید و سر خود را بالا ببرید.

اگر خون تخلیه نشود یا فشار زیادی در چشم شما ایجاد کند، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید.

اشتراک گذاری مطلب:

safapour3-1

دکتر شراره صفاپور

متخصص چشم و فلوشیپ قرنیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *